Behandlingar

Alla behandlingarna är individuellt anpassade till klientens behov. Ofta kombinerade med muskelövningar, andning och kostråd. Helhetsperspektivet är en självklarhet i behandlingen. Kroppen, psyket, intellektet, våra känslor och andlighet är ett, vi är en ”hel människa”, och alla dessa aspekter inverkar på vårt välmående och vår hälsa.

  • Reflexologi i ett helkroppssystem
  • Reflexologi/Zonterapi
  • Kraniell reflexologi, ansikte, huvud, nacke, axlar, öron
  • Ryggmassage och reflexologi i kombination. ”Lyxbehandling”
  • Massage, rygg, ansikte/nacke eller helkropps.
  • Stresshantering
  • Muskelära övningar, andningsövningar och kostråd ingår vid behov
  • Healing
  • Prova på behandling (30 min)
  • Reflexologi inom Doula service, läs mer här

Vad är reflexologi?

Reflexologi är en energibehandling. Den har ingenting med reflexer att göra. Namnet Reflexologi kan bättre förstås via  engelskans ord för spegling = ”reflect”. Kroppens organ och funktioner speglar sig överallt i kroppen som om vi har kartor av oss själva både i makro och mikrosystem. Dessa ”Zoner” finns på hjässan, ansiktet, öron, händer, fötter, rygg, mage, ben, ja överallt på kroppen. Genom att trycka och massera på dessa zoner stimuleras kroppens energidepåer. Genom att arbeta med flera speglingar samtidigt kan det bli ett bättre resultat. Blodgenomströmningen ökar, syretillförseln förbättras, lymfans återflöde och ryggmärgsvätskan flöde stimuleras. På så sätt påverkas kroppens förmåga till självläkning.

I Norden är Zonterapi mest känt. Många zonterapeuter arbetar endast med fötternas zonsystem. I Yspotskolan, med Katherine Jersler, den utbildning som jag gått, grundade vi med fotens system men har lärt oss använda kroppens alla system som arbetsredskap. Zonterapi i ett helkroppssystem. Helhetsperspektivet är en förutsättning och en grund för reflexologin. 

Reflexologin är ett komplement till skolmedicinen.

Historia

Metoden att behandla genom att trycka på hand och fotzoner har sitt ursprung i det antika Egypten,

”Gör mig inte illa” säger den som får behandling. ”Jag ska agera så att du prisar mig”, svarar terapeuten.

Genom det Romerska riket spreds behandlingsmetoden vidare. Vissa indianstammar i Amerika har även använt fotzoner för att läka. Andra källor berättar om att samma metod också använts i Kina och att den är lika gammal som akupunkturen. Den första som började dokumentera kroppens zonsystem var öron, näsa hals läkaren Dr. William Fitzgerald  och kollegan Edwin Bowers i USA. Detta var i slutet av 1800-t och början av 1900-t. Fitzgerald experimenterade med att använda olika redskap för att trycka på olika ställen på kroppen bl.a tungan. Fitzgerald skrev ner de 10 longitudinella kroppsindelningarna, som fått stor betydelse. Flera reflexologer har dokumenterat och bildat skolor t.ex. dr Shelby Riley, Eunice D. Ingham, Lis Andersen, Karl Axel Lind, Katherine Jersler, m.fl

Informationen är bl.a hämtad från International Institute of Reflexology USA.

Utbildningar

Den moderna reflexologin har spridit sig till många olika länder och de kliniska erfarenheterna har fått mer och mer tyngd. I våra grannländer t.ex. Tyskland och Danmark, har studier och forskning baserade på kliniska resultat fått betydelse. Läs gärna vidare om Leila Eriksens forskning www.carecam.dk och www.taastrupzoneterpi.dk Alla utbildningar med ansvar och dignitet kräver medicinsk grundkurs för kursdeltagarna. Ett tydligt innehåll och mål är en självklarhet. Dessutom ska teori varvas med praktik med krav på dokumentation och redovisningar. Yspo´t skolan uppfyller alla dess krav. www.yspot.se

Mina erfarenheter

Effekterna av behandlingarna är tydliga och kan ibland visa sig i en omedelbar reaktion hos klienten. En påtagligt djup avslappning infinner sig. Akuta problem kan snabbt gå över. Problem man burit med sig i fler år, kanske ännu längre, kan behöva en väl planerad behandlingsserie. Reaktioner i sådana situationer kan i början kännas som en försämring. Vi pratar om det och genom att förstå processen hittar vi tillsammans lösningar.

Reflexologibehandlingarna har god effekt vid olika stressituationer. Ibland går det inte att verbalt säga ”slappna av”, det krävs ett annat verktyg som visar vad kroppen vill och vad som är det verkliga problemet. I situationer där sjukvården är involverad med olika behandlingar t.ex operationer, medicinering under lång tid, IVF och inseminering, m.m har reflexologin fungerat väl som ett komplement och stöttat patienten på ett positivt sätt.

Klienter har ofta berättat om ”positiva bieffekter” av behandlingarna, t.ex. förbättrad sömn, bättre aptit, mera lugn och ro, en känsla av mer glädje i vardagen, småkrämpor besvärar inte längre etc.

Forever living och Aloe vera produkter

Forever är internationellt företag med 40 års erfarenhet. Forevers Aloe Vera är ekologiskt odlad och framställt. Företaget arbetar ständigt för att miljöanpassa produktionen. Aloe Vera juicen är grunden i alla produkter. Hudprodukterna har Aloe Vera som första ingrediens. Nöjda kunder är ett viktigt motto. Forever ger 90 dagars nöjd kund garanti. Hos HÄLSA HARMONI HELHET kan du prova på, få information, handla eller göra din beställning. Men även planera en trevlig, gratis ”information och prova på kväll” med familj och vänner. Vill du starta din egen verksamhet kan du få praktisk vägledning, stöd och tips.

I vår familj har Aloe Vera produkterna funnits med i många år. Den naturliga aloen stärker både insidan och utsidan av kroppen. Vi ser hur Forever Living utvecklar miljöpolicyn enligt vad forskarna kommer fram till. Bra produkter har blivit bättre. Hos HÄLSA HARMONI HELHET finns alltid ett grundsortiment, men vi beställer hem det du som kund vill ha. Beställ via sms. Vi skickar om du inte bor i närheten.

All information om innehåll och priser klicka nedan.